Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.05.2021

Skupina Stellantis zaznamenala v prvním čtvrtletí silný růst příjmů

Italsko-francouzský automobilový koncern Stellantis zaznamenal v prvním čtvrtletí své existence silný růst příjmů. Uvádí to zveřejněné hospodářské údaje.

Od začátku roku do konce března automobilky FCA a PSA a od 16. ledna pak skupina Stellantis dosáhly příjmů v hodnotě 37 miliard eur. To je o 14 procent více než v prvním kvartálu roku 2020. Celá skupina dodala zhruba 1,6 milionu vozů, což je meziročně o 11 procent více. Generální finanční ředitel skupiny Richard Palmer uvedl, že koncern dosáhl výborných výsledků díky dobré kombinaci značek a produktů. Vliv celosvětového nedostatku polovodičů byl zatím omezený.

Skupina rostla na všech regionálních trzích. V Evropě se příjmy zvýšily o 15 procent na více než 16 miliard eur a počet dodaných vozů vzrostl o 11 procent. V severní Americe byly příjmy o devět procent vyšší a dosáhly bezmála 16 miliard eur navzdory lehkému poklesu počtu dodaných automobilů. Příjmy v Asii se zvýšily o 35 procent na 865 milionů eur. Pozitivní vývoj zaznamenala i automobilka Maserati, která díky obnově produktové řady, zvýšila své příjmy o 71 procent na 442 milionů eur.

Zdroj: www.stellantis.com

Zdroj fotografie: Stellantis

Loading…