Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.12.2019

Skupina UniCredit představila své cíle na léta 2020 až 2023

Italská bankovní skupina UniCredit představila svůj plán Team 23 na léta 2020 až 2023. Cíle plánu byly představeny 3. prosince na Capital Markets Day.

V letech 2020 až 2023 chce skupina zvýšit své roční příjmy z 18,5 na 19,3 miliard eur. UniCredit počítá s růstem příjmů na trzích západní Evropy i ve střední a východní Evropě. Operativní náklady by měly zůstat stabilní na zhruba deseti miliardách eur. Náklady při tom mají klesat v západní Evropě, a to díky snížení počtu personálu i poboček, zatímco ve střední a východní Evropě by měly růst, ale nižším tempem než je inflace. Skupina chce dosáhnout i výrazného snížení úvěrů v selhání, a to pod hranici 3,8% celkových úvěrů do konce roku 2023. «Budeme se i nadále opírat o naše konkurenční výhody, a sice o bankovní síť v západní, střední a východní Evropě, naší pozice referenční banky pro malé a střední podniky a rozsáhlé a rostoucí základně klientů», vysvětlil CEO skupiny UniCredit, Jean Pierre Mustier.

Skupina chce i nadále rozdělovat mezi akcionáře 40 procent zisku, a to skrze distribuce dividend i odkupu vlastních akcií. «V průběhu trvání plánu chceme vygenerovat pro investory 16 miliard eur nové hodnoty», dodal Mustier. Osm miliard eur by měly činit dividenda a zpětný nákup akcií a dalších osm miliard pak nový hmotný majetek.

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: UniCredit Group

 

Loading…