Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.10.2021

Skupina UniCredit vydělala ve třetím čtvrtletí miliardu eur, víc než se čekalo

Italská bankovní skupina UniCredit vydělala ve třetím čtvrtletí přes jednu miliardu eur. To je více, než čekali analytici.

Čistý zisk bankovní skupiny dosáhl ve třetím čtvrtletí 1,1 miliardy eur, což je o 60 procent více než před rokem. UniCredit proto navýšila očekávání svého letošního čistého zisku na 3,7 miliardy eur. V třetím čtvrtletí se mírně zvýšily příjmy bankovní skupiny, a to na 4,4 miliardy eur. Výrazně, a to o 12,5 procenta, se navýšily poplatky. V meziročním srovnání se velice mírně zvýšily i provozní náklady na 2,4 miliardy eur. Klesly naopak náklady na zajištění rizik.

Zisk před zdaněním UniCredit Bank Czech Republic & Slovakia se zvýšil ve třetím kvartálu o téměř polovinu na 119 milionů eur. Do začátku roku zisk dosáhl 280 milionů eur, což je meziroční nárůst o více než 40 procent. Bance mírně vzrostly náklady a také příjmy.

Podle CEO skupiny Andrey Orcela hospodářské výsledky reflektují sílu UniCredit a také příznivý hospodářský cyklus. „Nadále rozvíjíme naše tři priority – zjednodušení, digitalizace, hlavní význam zákazníka – jež jsou středobodem našeho nového strategického plánu,“ uvedl Orcel. Nový plán skupina odhalí na začátku prosince.

Zdroj a zdroj fotografie: www.unicreditgroup.eu

Loading…