Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.11.2017

Skupina UniCredit výrazně zlepšila svou ziskovost

Italská bankovní skupina UniCredit vykázala v první devíti měsících letošního roku zvyšující se čistý zisk. Ukazují to zveřejněné hospodářské výsledky.

Kvůli klesajícím úrokovým mírám se příjmy celé bankovní skupiny snížily od začátku roku o 2,7 procent na bezmála patnáct miliard eur. Bankovní skupině se současně dařilo snižovat náklady, a to o 3,8 procent na 8,6 miliard eur. UniCredit tak vykázala od začátku roku čistý zisk v hodnotě 4,7 miliard eur. Zisk očištěný od mimořádných příjmů a výdajů dosáhl tří miliard eur. „Očištěný zisk se v meziročním srovnání zvýšil o 87 procent, což ukazuje, že náš plán Transform 2019 dosahuje konkrétních výsledků“, řekl Ceo bankovní skupiny UniCredit Jean-Pierre Mustier. Výrazně se také zlepšila kapitálová přiměřenost banky a indikátor CET1 Ratio Fully Loaded se zvýšil na 13,81 procent.

Nejziskovější divizí UniCredit je střední a východní Evropa. Tato část, do které spadá i Unicredit v České republice a na Slovensku, vygenerovala od začátku roku čistý zisk v hodnotě 1,24 miliard eur. Velmi zisková byla i divize Corporate & Investments Banking, jež vygenerovala zisk v hodnotě jedné miliardy eur. Na domácím italském trhu pak banka dosáhla příjmů v hodnotě 5,54 miliard eur a čistého zisku 881 milionů eur. Relativně nízká ziskovost italské divize je dána náklady na zajištění proti úvěrům v selhání.

 

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: Unicredit Group

Loading…