Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.06.2019

Soukromí investoři se zaměřují na nemovitosti v Milánu a Římě

Obě města přitahují přes čtvrtinu všech investic

Italští soukromí investoři do rezidenčních nemovitostí výrazně preferují Řím a Milán. Vyplývá to z výsledků výzkumu realizovaného pro portály Mutui.it a Facile.it.

Preference byly vyhodnoceny na základě žádostí o hypotéku potenciálních soukromých investorů. Zhruba 14 procent žadatelů o hypotéku na koupi investiční nemovitosti chtělo uskutečnit koupi v Milánu. To je o procento více než v předchozím roce. Naopak podíl Říma klesl o dvě procenta na dvanáct procent. "Zásadní pro přeskočení hlavního města byla schopnost Milána přitáhnout investory nerezidenty," uvádí zpráva. Zatímco zhruba 90 procent investorů v Římě bydlí v okrese italského hlavního města, v případě Milána se investoři nerezidenti podílí na zhruba třetině transakcí.

Řím naopak stále vede ve výši investované částky. Průměrná investice do rezidenční nemovitosti činí v Římě 235.000 eur, kterou pokrývá zhruba ze šedesáti procent hypotéka. V  Milánu jsou ceny jen nepatrně nižší, a zde průměrná investice činí 235.514 eur. Ovšem i cenové nůžky se pomalu mezi oběma městy zavírají.

 

Zdroj: https://www.facile.it/ufficio-stampa/comunicati/mutui-seconda-casa-milano-sorpassa-roma.html

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…