Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.12.2016

Spálená 5 vyhrála Cenu veřejnosti v soutěži Realitní projekt roku 2016

Multifunkční developerský projekt Spálená 5 společnosti Torino-Praga Invest, člena Italsko-české komory, zaznamenal výrazný úspěch. V soutěži Realitní projekt roku 2016 se projekt této developerské společnosti stal absolutním vítězem Ceny veřejnosti za nejlepší realitní projekt 2016 a obdržel také Cenu architektů za nejlepší realitní projekt v Praze 1. Není to při tom zdaleka poprvé, co projekty společnosti Torino-Praga Invest dostaly významná ocenění. V roce 2013 se stal absolutním vítězem Ceny architektů za nejlepší realitní projekt roku komplex renovovaných secesních domů Rivergate. „Tyto ceny nás velice těší, protože uznávají kvalitu naší práce. Při tom projekt Spálená 5 se od Rivergatu velice liší z architektonického hlediska. Naším příštím projektem bude nyní revitalizace Národního domu na Smíchově,“ říká Ceo společnosti Nino Altomonte.

Realitní projekt společnosti Torino-Praga Invest spočívá v kompletní revitalizaci komplexu postaveného v roce 1887 a později přestavěného do funkcionalistického stylu. V rámci projektu byly realizovány nové kanceláře, obchodní prostory v přízemí a přes čtyřicet bytových jednotek v celkové rozloze čtyř tisíc metrů čtverečních užitné plochy. Celková investice do projektu se vyšplhala do několika stovek milionů korun. „Jednou z nejnáročnějších fází projektu byla výstavba podzemních garáží, jež si vyžádala komplikovaný archeologický výzkum. Chloubou projektu je pak penthouse o výměru 520 metrů čtverečních, jež se rozprostírá na střeše komplexu s nádherným výhledem na Hradčany i celou Prahu,“ dodává Nino Altomonte.

Projekt Spálená 2015 se rozběhl v druhé polovině roku 2015. V současnosti je drtivá většina bytů i kanceláří již prodaná. Tento obchodní úspěch je dán propojením umístěním komplexu v plném centru Prahy a kvalitou práce investorské společnosti. „Většina bytů je střední velikosti, zhruba pod sto metrů čtverečních. Kolaudaci budovy plánujeme na jaro příštího roku a v dubnu bychom chtěli uspořádat opening party obchodních prostor,“ přibližuje budoucí vývoj Nino Altomonte. Výraznou přidanou hodnotou projektu je také revitalizace okolních prostranství. Ulice Spálená představuje jednu z hlavních tepen Prahy 1, jelikož propojuje Národní třídu a Karlovo náměstí. MČ Prahy 1 tak chce zvýšit kvalitu obchodní nabídky, prostranství a mobiliáře ulice. Tímto směrem šlo i úsilí investorské společnosti. „Provedli jsme tyto investice do okolí komplexu i z toho důvodu, že zvyšují kvalitu i hodnotu celého našeho projektu,“ podotýká Nino Altomonte.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Realitní projekt roku 2016, Torino-Praga Invest

Popis fotografie: Ocenění si za společnost Torino-Praga Invest převzala marketingová manažerka společnosti, paní Tereza Kazan (třetí zleva).

 

 

Loading…