Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.11.2018

Furlánsko – Julské Benátsko blíže než byste čekali

Ve středu 7. listopadu proběhl v Praze, v Lounge Baru Mánes, networkingový večer věnovaný italskému regionu Furlánsko – Julské Benátsko, za účelem poukázat na jeho nejen geografickou blízkost České Republice. Součástí byla i ochutnávka gastronomických produktů pod značkou SINCERO, konsorcia výrobců tradičních specialit regionu.

Hlavní pořadatel večera, honorární konzul České republiky v Udine Paolo Petiziol, již mnoho let pracuje na posílení vztahů mezi ČR a nejvýchodnějším italským regionem. „Jsme si blízko, Furlánsko – Julské Benátskou je pokladem na dosah ruky z České republiky,“ uvedl honorární konzul a popsal některé výjimečné rysy tohoto regionu. „Objevování Furlánska vám dá emoce, na které nezapomenete,“ dodal.

Večera se zúčastnil i italský velvyslanec v Praze, J. E. Francesco Saverio Nisio, který vyjádřil své potěšení z akcí na podporu cestovního ruchu a gastronomických specialit. „Itálie má dvacet regionů a chtěl bych, aby se v průběhu let všechny představily v Praze. Itálie je takovým shlukem kultur, národností a tradic, že je téměř nemožné ji kompletně představit najednou,“ zdůraznil velvyslanec.

Důležitým prvkem večera byly speciality od výrobců sdružených do konsorcia SINCERO včetně regionálních vín, kteá byla možná ochutnat i během krátké řízené degustace.

Akce byla pořádaná kulturní asociací Mitteleuropa a regionální agenturou na podporu turismu PromoTourism FVG ve spolupráci s honorární konzulátem ČR v Udine, konsorciem Sincero a Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…