Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.04.2017

Společnost Avio vstoupila na milánskou burzu

Italská společnost Avio vstoupila na milánskou burzu. Jedná se o desátou primární emisi akcií na milánské burze v tomto roce.

Společnost je lídrem v odvětví vesmírných technologií a pohonných systémů pro rakety evropského vesmírného programu Ariane a Vega. Hlavním akcionářem společnosti je státní koncern LeonardoFinmeccanica, který drží zhruba 28 procent akcií. Společnost je obchodována v segmentu STAR, který je určen pro střední podniky, jež splňují náročné kvalifikační parametry v odvětví řízení, transparentnosti a hospodářských výsledků. Investoři vstup nové společnosti uvítali a hodnota akcií společnosti Avio v prvních hodinách obchodování stoupla téměř o deset procent. Celková kapitalizace společnosti činní 310 milionů eur.

Vstup na burzu umožnila také dobrá situace v sektoru. Evropské státy se v loňském roce dohodly na nových investicích do raket evropského vesmírného programu. K výrazné investici do nových vesmírných raket se zavázala i Itálie, jež má do programu vložit zhruba 200 milionů eur ročně. Většina z těchto prostředků půjde právě na pohonné systémy společnosti Avio. „Již před tím jsme měli dobré portfolio zakázek, zhruba 850 milionů eur, teď jsme stoupli k miliardě eur. Máme zajištěnou výrobu na tři-čtyři roky dopředu,“ řekl k novým investicím jednatel společnosti Avio Giulio Ranzo.

 

Zdroj: www.borsaitaliana.it

Zdroj fotografie: Avio

Loading…