Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.01.2021

Společnost SAB Finance se rozhodla vstoupit na burzu

 Společnost SAB Finance, která je členem Italsko-české komory, se rozhodla vstoupit na pražskou burzu a obchodovat na ní své akcie. Investiční prospekt byl na konci loňského roku schválen Českou národní bankou.

Primární emise akcií by se měla uskutečnit do konce měsíce ledna. Skrze prodej akcií chce společnost získat prostředky pro expanzi na zahraniční trhy. „V rámci skupiny SAB Finance jednáme o nákupu švýcarské banky s ambicí poskytnout klientům špičkový private banking na globální úrovni. Průběžně analyzujeme také možnosti koupě banky v Německu,“ uvedl zakladatel společnosti Radomír Lapčík.

SAB Finance by mohla prodat na burze až 49 procent svého kapitálu. V první fázi bude investorům nabídnuta zhruba pětina kapitálu. Tržní kapitalizace společnosti, jež se zabývá devizovými obchody, by měla dosáhnout 2,7 miliardy korun.

Společnost má zhruba 18.000 firemních klientů a objem transakcí dosáhl v roce 2019 280 miliard korun. Podle odhadu vedení společnosti by čistý zisk měl v roce 2020 dosáhnout 138 milionů korun.

Zdroj: https://www.sab.cz/pro-investory

zdroj fotografie: Wikimedia

 

Loading…