Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.06.2016

Spotřeba energie se v roce 2015 zvýšila

Celková spotřeba energie se v roce 2015 v Itálii zvýšila. Uvádí to Ministerstvo pro hospodářský rozvoj ve své Energetické zprávě za rok 2015.

Ke zvýšení došlo poprvé za poslední čtyři roky. Celková spotřeba se v roce 2015 zvýšila o 4,1%, a to díky růstu spotřeby energie v odvětví dopravy (+4,1%) a spotřeby domácností (+7,4%). Naopak spotřeba v odvětví průmyslu i minulý rok klesla, a to o 1,8%. Dle zprávy je růst spotřeby energie dán jak začínajícím hospodářským oživením tak nízkou cenou primárních energetických statků. “Celková spotřeba se však i nadále drží na historicky nízké hladině,” dodává se ve zprávě.

Ze zprávy také vyplývá, že Itálie již dosáhla svého závazku pro rok 2020 vyrábět 17% celkové spotřebované energie z obnovitelných zdrojů. V roce 2015 sice klesla výroba elektrické energie z obnovitelných zdrojů, a to kvůli výraznému poklesu výroby elektřiny z vodních zdrojů, současně se však výrazně zvýšila výroba tepla. Hlavními zdroji obnovitelného tepla jsou kotle na dřevo a pelety.

 

Zdroj: www.sviluppoeconomico.gov.it

 

Zdroj fotografie: pixabay

Loading…