Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.06.2022

Startují první výzvy na digitalizaci podniků z plánu obnovy

Ministerstvo obchodu a průmyslu připravilo první výzvy na podporu digitalizaci podniků z Národního plánu obnovy. Výzvy se otevřou 16. června a zůstanou otevřené do 16. září.

Výzvy Digitální podnik a Virtuální podnik budou k dispozici firmám všech velikostí, jež jsou aktivní v průmyslu i ve službách. “Jedinečností těchto výzev je kromě přímé podpory procesu digitální transformace i podpora zavádění digitálních technologií v oblastí logistiky a počítačové bezpečnosti,” uvedl náměstek ministra pro EU fondy Marian Piecha.

Výzva Digitální podnik bude mít k dispozici 1,5 miliardy korun, z nichž 500 milionů budou pro velké podniky. Míra podpory se liší podle velikosti podniku a regionu, kde je realizovaný projekt. Vyloučené jsou podniky na území hlavního města. Dotace z výzvy Virtuální podnik mohou naopak čerpat firmy na aktivity na celém českém území. Míra podpora jde od 20 procent uznatelných nákladů pro velké firmy až po 40 procent u malých firem. Výzva má k dispozici 600 milionů korun, z nich třetina půjde velkým firmám.

Zdroj a zdroj fotografie: www.mpo.cz

Loading…