Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.01.2017

Stát se znovu pokusí o prodej exkluzivní nemovitosti v Praze 1

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) pokračuje ve svém úsilí o prodej významných nemovitostí v centru Prahy.

ÚZSVM se znovu pokusí o prodej významného paláce, který dlouho sloužil jako sídlo Tuzexu, na křižovatce ulic U Půjčovny a Jeruzalémská na pražském Novém městě. Nemovitost je vlastněna českým státem od roku 1846 a zůstala bez využití pro přesunutí sídla Úřadu pro průmyslové vlastnictví. Palác, jenž byl postaven v první polovině 19. století, stojí na pozemku o výměře bezmála 1800 metrů čtverečních a má k dispozici pět nadzemních podlaží.

Úřad se již o prodej nemovitosti pokoušel ale bez úspěchu. I z tohoto důvodu byla snížena minimální vyvolávací prodejní cena nemovitosti, a to na 299 milionů korun. Naposledy se ÚZSVM podařilo prodat významnou nemovitost v centru Prahy v srpnu roku 2015, kdy soukromý investor odkoupil bývalý klášter na náměstí Republiky za 790 milionů korun. Následující rok se pak Úřad pokoušel prodat budovu Invalidovny v pražském Karlíně. Na dražbu se však nepřihlásil ani jeden zájemce.

Odprodeje významných nemovitostí ve středu Prahy, jež jsou ve vlastnictví státu, by se mohly uskutečnit v příštích letech častěji. Na sklonku loňského roku přišel ministr financí Andrej Babiš s nápadem na sestěhování ministerstev a jejich orgánů do nové vládní čtvrti v pražských Letňanech. Výstavba nové čtvrti by dle ministra měla být financována právě odprodejem nevyužitých objektů v centru Prahu. Opakovaná neúspěšnost ÚZSVM v prodeji stávajících nemovitostí ale ukazuje, že ani tento zdroj příjmů nemusí být vůbec jistý.

 

Popis prodávané nemovitosti na stránkách ÚZSVM: : http://www.uzsvm.cz/

 

Zdroj fotografie: ÚZSVM

Loading…