Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.07.2021

Stellantis chce investovat 30 miliard eur do elektrického pohonu

Automobilový koncern Stellantis chce v příštích pěti letech investovat 30 miliard eur do rozvoje elektronického pohonu svých vozů. Oznámila to skupina.

Cílem je, aby rychle vzrostl podíl v prodejích vozů s nízkým dopadem na životní prostředí. Tyto vozy nyní představují zhruba 14 procent prodejů v Evropské unii a čtyři procent ve Spojených státech. Skupina chce do roku 2030 podíl navýšit na nejméně 70 procent v EU a nejméně 40 procent v USA. „Skrze tento investiční plán v hodnotě 30 miliard eur máme v úmyslu nabízet ikonické vozy, jež jsou schopny se plně zařadit do každodenního života,“ uvedl CEO koncernu Carlos Tavares.

Přechod na elektrický pohon se bude týkat všech 14 značek koncernu, včetně těch sportovně laděných jako Alfa-Romeo a Maserati. Skupina vsadí na rozvoj čtyř platforem BEV, které budou sdílet koncernové značky. Stellantis si chce také zaručit bezpečný přístup k bateriím, a proto plánuje postavit pět gigafactory. Jedna by měla vzniknout také v Itálii. Koncern podepsal také dvě memoranda o porozuměni s těžaři lithia v Severní America a Evropě.

Zdroj a zdroj fotografie: www.stellantis.com

 

Loading…