Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.11.2020

Stupeň epidemiologické pohotovosti České republiky se snížil  

Vláda České republiky snížila v pátek 20. listopadu stupeň epidemiologické pohotovosti, jež je platný na území České republiky podle nedávno zavedeného systému PES.

Hodnocení epidemiologické situace se za uplynulý týden snížilo ze 70 na 62 stupňů. Díky tomu vláda rozhodla o sníženi stupně z 5. na 4.. Snížení stupně pohotovosti ale nepřináší rozsáhlé změny v opatřeních proti koronaviru. Od pondělí se začátek zákazu nočního vycházení posunuje od 21 do 23 hodin. Do 23 hodin se také prodlužuje otevírací doba obchodů či výdejních okének. Ze dvou na šest se zvyšuje povolený počet účastníků setkání a shromáždění.

V pondělí se skóre zvýšilo na 67 bodů. Česká republika se přibližuje k třetímu stupně pohotovosti, který začíná pod 61 stupni. Třetí stupeň pohotovosti umožňuje otevření barů, restaurací a obchodů. Přesun ale není automatický, musí o ně  rozhodnout vláda. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného by v případě příznivého epidemiologického vývoje mohla vláda hlasovat o přeřazení do nižšího stupně příští týden.

 

Zdroj:  vlada.cz

Zdroj fotografie: mzcr.cz

Loading…