Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.06.2022

Svět knihy, kterého byla Itálie čestným hostem, měl rekordní návštěvnost

Letošní ročník pražského veletrhu Svět knihy, kterého byla Itálie čestným hostem, zaznamenal rekordní návštěvnost. Uvedlo to vedení veletrhu.

Veletrhu, který se uskutečnil v Praze minulý týden od čtvrtka do neděle, se zúčastnilo 55.000 návštěvníků, což bylo o zhruba deset procent více než v roce 2019. Podle ředitele veletrhu Radovana Auera dobré výsledky zaznamenalo i zhruba 400 vystavovatelé, kteří mluví o rekordních tržbách. „(Návštevníci) tu strávili delší čas, než dříve a koupili si zřejmě i více knih,“ uvedl Auer.

Čestným hostem letošního ročníku byla Itálie. Do Prahy tak přicestovali někteří známí italští spisovatelé, například  Donatella di Pierantonio nebo Gianfranco Calligarich, a také další představitelé literárního odvětví, například ředitelka bolognského veletrhu knih pro děti a mládež Elena Pasoli. Představen byl také grafický román Silvio Pellico. Spielberg 1822-2022, který vytvořil kreslíř Eugenio Belgrado v rámci projektu nadačního fondu Eleutheria.

Iniciativa byla realizovaná za podpory Italského velvyslanectví v Praze, Italského kulturního institutu, Institutu pro zahraniční obchod ICE, Italsko-české obchodní a průmyslové komory a Italské asociace nakladatelů v rámci kampaně národního brandu beIT.

Zdroj: cesky.radio.cz

Zdroj fotografie: IIC

Loading…