Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.11.2016

SŽDC částečně vyplatí Grandi Stazioni

Správa železničních dopravních cest (SŽDC) se překvapivě rozhodla zaplatit italské společnosti Grandi Stazioni náklady na opravu budovy hlavního nádraží v Praze.

Nový vlastník nádražního komplexu tak Grandi Stazioni vyplatí 565 milionů korun. Částka byla SŽDC vyčíslená na základě faktur dodaných předchozímu vlastníkovi nádraží, přepravci České dráhy, a na základě znaleckého posudku. Podle SŽDC totiž Grandi Stazioni nedodala dokumentaci, jež by umožnila vyhodnotit oprávnění finančních nároků.

Český vlastník tak v kauze předání hlavního nádraží změnil názor. Ještě zhruba před měsícem totiž špičky SŽDC tvrdily, že ukončení nájemní smlouvy s Grandi Stazioni, nebude veřejné finance nic stát. Podle současného vyjádření SŽDC je platba preventivním opatření proti silnému úroku z prodlení obsaženého ve smlouvě. Po ukončení nájemní smlouvy v říjnu letošního roku společnost Grandi Stazioni začala vymáhat soudní cestou 770 milionů korun. Je tak pravděpodobné, že se italská společnost bude chtít domoci plného uplatnění svých požadavků.

 

Zdroj: www.ceskenoviny.cz

Zdroj Fotografia: Wikimedia

Loading…