Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.05.2021

Tělocvičny se potýkají s nedostatečným počtem klientům

Několik dní po obnovení provozu se tělocvičny a fitness centra potýkají s nedostatečným počtem klientů. Uvádí to průzkum realizovaný Českou komorou fitness, jež je členem Italsko-české komory, mezi 250 subjekty podnikajícími v tomto odvětví.

V posledních dvou týdnech obnovilo provoz přes 90 procent tělocvičen a jen jedno procento svůj provoz uzavřelo. Zhruba tři čtvrtiny subjektů ale hlásí nedostatečný počet klientů. Důvody jsou podle průzkumu dva: více lidí sportuje venku a vládní omezení. „Klienti, kteří se nám nyní vracejí, jsou tak z valné většiny ti, kteří mají platné permanentky ještě z dob před uzavřením, takže okamžitý příjem máme v podstatě nulovým,“ uvádí výzkum.

Mezi vládními opatřeními je za největší překážku považována povinnost klientů se prokázat negativním testem či osvědčením o ukončeném očkování nebo prodělané nemoci covid-19. Následují zákaz používat šatny a sprchy a omezení kapacity na jednu osobu na 15 metrů čtverečních plochy. „Mnozí (lidé) tak přešli na venkovní sporty, protože je to pro ně pohodlnější a nemusí se prokazovat dokladem o bezinfekčnosti,“ dodává průzkum.

Zdroj komorafitness.cz

Zdroj fotografie: komorafitness.cz

Loading…