Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.08.2020

Termíny zahájení výzev v operačním programu pro podniky se posunuly

Ministerstvo obchodu a průmyslu zveřejnilo aktualizovaný harmonogram výzev operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

V podzimních výzvách bude rozděleno mezi podniky zhruba dvanáct miliard korun, což jsou pravděpodobně poslední volné prostředky v rámci současného programového období, jež se blíží ke konci. Vyplácení prostředků z programu se totiž v posledních měsících výrazně zrychlilo. „Oblasti, které budou ještě v tomto roce podpořeny, jsou zaměřeny na investice do výzkumu a vývoje, vysokorychlostního internetu, také úspory energie, technologie pro Průmysl 4.0,” uvádí agentura Grantex, jež je členem Italsko-české komory. Některé výzvy však letos na podzim nebudou vůbec vyhlášené.

Výzva s největším objemem prostředků bude s 3,5 miliardami korun  Aplikace, v rámci které lze získat podporu na projekty průmyslového výzkumu. Zahájení výzvy bylo posunuto z prvního na patnáctého září. Od 24.listopadu bude možné podávat projekty v rámci výzvy Úspory energie, jež bude mít k dispozici dvě miliardy korun. Na 15. října se posunulo otevření výzvy Inovace – Inovační projekty, jež může počítat s dotací 1,5 miliard korun, zatímco 4. září odstartuje výzva Potenciál s celkovým budgetem 1,1 miliard korun.

Zdroj: https://www.grantex.cz/

Zdroj fotografie: Mpo

Loading…