Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.07.2019

Tim a Vodafone v Itálii spojí své mobilní sítě

Mobilní operátoři Tim a Vodafone podepsali v pátek 26. července dohodu o fúzi svých mobilních sítí v Itálii. Úmysl přistoupit k fúzi byl oznámen v únoru letošního roku.

Podle podepsané dohody, britský operátor Vodafone nejprve vyčlení svou italskou síť věží mobilního signálu do samostatné společnosti. Tu pak odkoupí společnost Inwit, která vlastní věže a mobilní síť operátora Tim. Pod Inwit tak bude spadat zhruba 22 tisíc věží. Díky této operaci se Tim a Vodafone stanou hlavními akcionáři rozšířené společnosti: každý z operátorů bude držet 37,5 procent akcií. Britové navíc od Inwit dostanou přes 2,1 miliard eur. Po dobu prvních třech letech budou moci operátoři snížit svůj podíl jen se souhlasem partnera. Zbytek kapitálu bude obchodovaný na burze.

„Díky této operaci se zrychlí strategie rozvoje 5G sítí,“ míní Aldo Bisio, jednatel společnosti Vodafone Italia. Fúze by měla umožnit také rozsáhlé úspory v rozvoji a provozu sítí. Oba operátoři by měli v příštích letech ušetřit přes 800 milionů eur. Spojení obou sítí by také mělo vést ke kvalitnějšímu pokrytí mobilním signálem poslední generace. „Inwit tímto způsobem podpoří ekonomický a průmyslový rozvoj země, jež bude moci využít nové příležitosti, které nabízí digitální ekonomika,“ dodává Luigi Gubitosi, předseda správní rady společnosti Tim.

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotografie: Inwit

Loading…