Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.04.2021

Tisková zpráva: Inovace & Udržitelnost v podnikání 2021

Inovace & Udržitelnost v podnikání 2021

Italsko-české digitální fórum o trendech a úspěšných příkladech průmyslu budoucnosti

Společenská zodpovědnost firem a zelená ekonomika, udržitelnost a ekonomický růst, výzkum a technologické inovace tvoří hlavní témata italsko-českého digitálního fóra „Inovace & Udržitelnost v podnikání 2021“, které se uskuteční zítra, 14. dubna, od 10 hodin na platformě Zoom, díky iniciativě Italského velvyslanectví v Praze a Italsko-české obchodní a průmyslové komory (CAMIC). Fórum je příležitostí k prohloubení znalostí o tom, jak se „přechod na zelenou ekonomiku“ stal skrze technologické inovace novým modelem, kde se potkávají ekonomika a ekologie, aby společně vytvořily úspěšný způsob fungování, jež je schopný snížit náklady a podpořit rozvoj a tvorbu bohatství s pozitivní dopady na životní prostředí.

Akci zahájí náměstkyně českého ministra průmyslu a obchodu Silvana Jirotková a náměstek italského ministra zahraničí a mezinárodní spolupráce Manlio di Stefano. Se zaměřením na odvětví vystoupí výkonný ředitel České asociace odpadového hospodářství Petr Havelka a manažerka Cleantech & Green Building Piemonte Rosanna Viola. Příběhy úspěšných italských firem v České republice představí za odvětví nápojů generální manažer skupiny Mattoni 1873 Alessandro Pasquale, za automobilový průmysl generální ředitel Brembo Czech Lorenzo Paruta, za odvětví výroby obalů generální manager společnosti DOPLA PAP Giorgio Elefante a za mlékárenství jednatel společnosti Brazzale Moravia Roberto Brazzale. Setkání bude moderovat generální tajemník Italsko-české obchodní a průmyslové komory Matteo Mariani.

Akce je součástí 26. konference smluvních stran Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu (COP26), které spolupředsedají Itálie a Spojené království.

Zdroj: Velvyslanectví Itálie v Praze

Zdroj fotografie: CAMIC, Velvyslanectví Itálie v Praze

Loading…