Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.05.2016

Torino Praga Invest odkoupila Národní dům na Smíchově

Společnost Torino Praga Invest odkoupila Národní dům na Smíchově. Národní dům je v současnosti jedním z center pražského společenského života a v jeho prostorech se často pořádají koncerty, plesy, oslavy a konference.

Transakce byla potvrzena jednatelem společnosti Ninem Altomontem. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. „Konkrétní plány na obnovu a opravu Národního domu na Smíchově se teprve rodí. Budovu ale bude především nutné rozsáhle opravit. Práce budou provedeny s velkou pečlivostí, respektem vůči historickému duchu budovy a pozorností na detaily, jež jsou základními hodnotami od samotného založení naší firmy. Budova by si měla uchovat i po obnově své kulturní využití,” uvádí Nino Altomonte.

Společnost koupila nemovitost od odborového svazu KOVO. „Odboráři z OS KOVO, především jejich předseda Jaroslav Souček, se ukázali jako velice seriózní partneři. Konkrétní jednání mohla začít až poté, co vypršela opce na koupi Národního domu, kterou držel Magistrát hlavního města Prahy,” dodává Altomonte.

Národní dům na Smíchově byl postaven v letech 1906 až 1908 a je jedním z nejdůležitějších pražských secesních budov. Národní dům má k dispozici několik sálů, ten nejobjemnější, Velký sál, může pojmout až devět stovek osob. Poslední významnější opravy budovy proběhly v roce 1998.

 

Zdroj fotografie: nds.cz

 

 

Loading…