Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.03.2019

Toskánské večery v NH Prague City

Střípek opravdového Toskánska v Praze. To je restaurace Il giardino toscano, jež je součástí hotelu NH Prague City, člena Italsko-české komory.

Restaurace na pražském kopci Mrázovka je známá svým velkým důrazem na kvalitní potraviny a ingredience dovážené přímo z Toskánska. Pravidelně restauraci navštěvují také známí toskánští kuchaři, kteří se snaží předat tajemství tamní kuchyně svým pražským kolegům a místnímu publiku. To je také případ šéfkuchaře Gionaty D'Alessi, který ve dnech 20. a 21. března připravil degustační menu, které vyzdvihlo prvotřídní toskánské ingredience jako Cinta senese. V průběhu dvou večerů, z nichž první byl rezervován tour operátorům, Gionata D'Alessi připravil instruktivní cooking show plnou elánu. „Večer byl velice dobře zorganizován a měl dobrou účast. Gionata D'Alessi vaří tradiční toskánskou kuchyni ale s moderním a osvěžujícím přístupem,“ popisuje akci Andrea Kunová, food & tourism manager Italsko-české komory.

Pokrmy doprovodilo červené víno, které na pahorcích v Casale Marittimo, nedaleko od Pisy, pěstuje vinař Rocco Toscani, syn slavného fotografa Oliviera Toscaniho. Toto vinařství se ale nevyznačuje jen osobností svých zakladatelů ale také několika netradičními přístupy. „Rocco Toscani pěstuje mezinárodní odrůdy, jako Malbec a Syrah, ale toskánským přístupem. Výsledek je velice dobrý a vína zajímavá,“ dodává Andrea Kunová.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…