Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.09.2022

Továrna na solární panely na Sicílii si zasloužila citaci v proslovu šéfky Evropské komise

Inovativní továrna na solární panely na Sicílii 3sun si vysloužila citace ve středečním proslovu o stavu unie šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyen. Politička vidí v továrně jeden z příkladů budoucí prosperity Evropské unie.

Von der Leyen citovala podnik, jež se nachází nedaleko Katánie, v části proslovu věnovaném inovacím v energetice. Podnik je podle ní „největší solární továrna v Evropě začne brzy vyrábět nejnovější generaci panelů“. Výjimečnost továrny, kterou vlastní energetická skupina Enel, totiž tkví v tom, že její výrobu pohání fotovoltaika. V dubnu letošního firma Enel Green Power podepsala s Evropskou unií dohodu, která umožní výrazné rozšíření továrny a vytvoření jednoho tisíce nových pracovních míst. Cílem je výrazně snížit závislost na dovozu panelů z Číny.

Von der Leyen vzpomněla alespoň ještě jednou italskou ekonomiku ve svém středečním proslovu. A to v pasáži, která se týkala způsobů, jak se obyvatelé Evropské unie snažili vyrovnat s dopady války na Ukrajině. „Pracovníci v továrnách na keramiku ve střední Itálii se rozhodli přesunout si směnu na časné ráno, aby využili nižší ceny energie. Jen si představte ty z nich, kteří jsou rodiče a musí opouštět domov brzy ráno, kdy jejich děti ještě spí, a to kvůli válce, kterou si nevybrali,“ řekla před Evropským parlamentem předsedkyně komise.

Pro více informací klikněte ZDE

Zdroj a zdroj fotografie: enel.com

Loading…