Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.12.2019

Transakce na italském realitním trhu rostly

V Itálii nadále roste realitní trh s rezidenčními i nerezidenčními nemovitostmi. S údaji za první pololetí roku přišla Celostátní rada notářství.

Dle údajů zaregistrovaných notáři, v prvních šesti měsících letošního roku bylo uzavřeno na 345.000 smluv týkajících se převodu rezidenčních nemovitostí. To je bezmála o 6% více než v prvním pololetí loňského roku. Většinu trhu tvoří transakce mezi privátními subjekty: jen přes jedenáct procent nemovitostí prodávala firma. Výrazně, a to o bezmála 9%, vzrostl počet transakcí, kdy pro kupujícího nebyla kupovaná rezidence tou první v jeho vlastnictví. I nadále ale klesají ceny: průměrná hodnota transakce činila v prvním pololetí letošního roku 110 tisíc eur a přes 40% prodávaných nemovitostí nedosáhne na hodnotu 100 tisíc eur. Snižuje se také počet nemovitostí kupovaných za pomoci hypotéky.

Podle údajů Celostátní rady notářů vzrostl i trh s nerezidenčními nemovitostmi. Počet transakcí se zvýšil o zhruba 5%. I v tomto odvětví trhu ale ceny stagnují a přes 80% transakcí nedosáhne na hranici 200 tisíc eur. Trh je navíc i geograficky koncentrovaný a více než polovina transakcí byla uzavřena v regionech na severu země.

Zdroj: www.notariato.it

Zdroj fotografie: Pixabay

 

 

Loading…