Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.04.2019

Trh s Internetem věcí v Itálii výrazně roste

Italský trh v oblast takzvaného Internetu věcí vloni v Itálii výrazně vzrostl. Ukazuje to studie Milánského vysokého učení technického (Politecnico di Milano).

Loňská hodnota trhu v oblasti Internetu věcí dosáhla v Itálii pěti miliard eur. To je o 35 procent více než v předchozím roce. Ve srovnání s rokem 2016 se trh prakticky zdvojnásobil. Z hlediska retailového zákazníka se koncepce Internetu věcí nejvíce prosadila v sektoru elektro a plynoměrů. Přes 40 procent měřičů v Itálii jsou inteligentní a propojení a celkově tato část trhu dosahuje hodnoty 1,4 miliard eur. Druhým nejvýznamnějším odvětvím pro Internet věcí tvoří automobilové sektor s obratem přes miliardu eur.

Internetu věcí propadají i průmyslové firmy, a to v rámci tzv. Průmyslu 4.0. Téměř šedesát procent italských firem v poslední dvou letech pracovala na projektu, jehož součástí byl Internet věcí. To je o polovinu více než v předchozím období. Nejvíce projektů se soustředí v automobilovém průmyslu a ve výrobě elektrospotřebičů.

Zdroj: www.internet4things.it

Zdroj fotografie: Politecnico di Milano

Loading…