Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.04.2021

Tři banky, jež jsou členy Italsko-české komory, budou financovat České dráhy

Tři banky, jež jsou členy Italsko-české komory, otevřely nový rámcový úvěr největšímu českému železničnímu dopravci České dráhy.

Rámcový úvěr byl otevřen Raiffeisenbankou, VÚB a UniCredit Bank. Společnost může získat až 8,5 miliard korun za dosud nejvýhodnějších podmínek. „Velmi pozitivně vnímáme silnou pozici skupiny České dráhy jako národního dopravce a jsme připraveni v její podpoře nadále pokračovat i v této složité době ovlivněné pandemií,“ uvedl Milan Štoček, ředitel firemního bankovnictví VÚB, jež je součástí italské skupiny Intesa Sanpaolo.

V roce 2020 společnost zaznamenala propad tržeb o čtyři miliardy korun. České dráhy i nadále investují do vozového parku, aby zůstaly konkurenceschopné v výběrových řízeních na provoz železničních tratích ve veřejné osobní dopravě. Mezi posledními objednávkami je koupě 20 vlaků pro dálkové linky za zhruba 12,5 miliardy korun. V reakci na tuto situaci společnost chystá úspory v provozu a administrativním aparátu, uvedl generální ředitel Ivan Bednárik.

Zdroj: www.ceskedrahy.cz

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…