Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.06.2016

UniCredit má nového CEO

Správní rada největší italské bankovní skupiny UniCredit našla nástupce Federica Ghizzoniho do čela banky. Novým CEO se stane Jean Pierre Mustier.

Mustier porazil ve výběru i dva italské kandidáty, a to Flavia Valeriho a Fabrizia Violu. Mustier není v UniCredit poprvé, jelikož v letech 2011 až 2014 vedl Corporate and investment banking této bankovní skupiny. „Jean Pierre zná UniCredit velice dobře, což mu umožní okamžitě převzít operační řízení skupiny a soustředit se na dosažení vytyčených cílů,“ myslí si předseda představenstva UniCredit Giuseppe Vita.

Jean Pierre Mustier by měl převzít otěže italské bankovní skupiny 12. července. Jeho jmenování musí ještě schválit Evropská centrální banka. Očekává se, že dozorčí orgán nakonec Mustierovo jmenování do čela UniCredit schválí, ačkoliv by ECB, dle zpráv italského tisku, preferovala bankéře klasičtějšího střihu. Mustier má místo toho za sebou bohatou kariéru investičního bankéře. Hlavními cíli nového CEO bude především zastavit pád ceny akcií skupiny a zlepšit její hospodářské výsledky.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: UniCredit Group

Loading…