Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.12.2021

UniCredit představila svou strategii na léta 2022–2024

Italská bankovní skupina UniCredit představila svůj strategický plán na léta 2022 až 2024. Plán představil Ceo skupiny Andrea Orcel.

Skupina chce v příštích letech dále snižovat své náklady, silně investovat do digitálních technologií a zrevidovat svou strukturu a produkty. Vedení skupiny chce posílit integraci mezi bankami v zemích, kde je UniCredit zastoupená, a posílit své produkty pro privátní a firemní klientelu. Bankovní skupina chce v příštích letech investovat 2,8 miliardy eur do digitálních technologií a současně snížit provozní náklady o 500 milionů eur. Skupina chce také začlenit zpět zaměstnance s „klíčovými dovednostmi a profesionálními znalostmi“, a to hlavně v digitální oblasti.

„S touto strategií dosáhneme výrazně vyšších zisků, jež budou pro naše akcionáře postupně růst, růstu našeho byznysu a současně udržíme silnou kapitálovou pozici,“ uvedl Orcel. Strategie počítá v letech 2021 až 2024 s vytvořením hodnoty pro akcionáře ve výši 16 miliard eur, a to v podobě dividend a zpětného odkupu akcií.

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: skupina UniCredit

Loading…