Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.02.2017

UniCredit úspěšně dokončila navýšení svého kapitálu

Italská bankovní skupina UniCredit úspěšně ukončila navýšení svého kapitálu. UniCredit se podařilo získat na kapitálovém trhu 13 miliard eur.

K ukončení celé finanční operace, která patří k největším v italské historii, došlo včera, v pondělí 27. února. Bankovní skupina nabídla na burze nevyužité opce na zhruba 3,8 milionů akcií, jež tvoří 0,2 procent akcií upsaných během celého navýšení. Ačkoliv celá operace měla trvat až do 3. března investoři skoupili akciové opce v hodnotě zhruba 31 milionů eur během jednoho jediného dne.

Díky navýšení kapitálu se má výrazně zvýšit kapitálová stabilita banky. Indikátor kapitálové přiměřenosti Cet1 se dle předpovědí managementu zvýší ze 7,54 procent na 11,15 procent. Kapitálovou přiměřenost banky by měly posílit i odprodeje některých vedlejších aktivit, jež proběhnou v letech 2017 a 2018.

Zatím není jasné, jak navýšení kapitálu zamíchá s akcionářskou strukturou banky. Dle burzovních informací arabské fondy upsaly akciové opce úměrně své váze v kapitálové struktuře před navýšením. Fond Capital Research by tak měl i nadále držet 6,73 procent kapitálu banky a fond Aabar něco málo přes pět procent kapitálu. Přes jedno procento kapitálu mají i nadále držet veřejnoprávní nadace. Zůstává však nejasné, v jaké míře upsaly akciové opce další institucionální investoři, např. americký investiční fond Blackrock.

 

Zdroj: https://www.unicreditgroup.eu/

 

Zdroj fotografie: UniCredit

Loading…