Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.06.2021

Úřad Vlády ČR převzal sochu italsko-českého přátelství

Úřad Vlády ČR převzal v úterý 2. června od Italského velvyslanectví v Praze sochu italsko-českého přátelství. Předání díla proběhlo v příležitosti italského svátku Dne republiky za účasti českého premiéra Andreje Babiše a velvyslance J. E. Francesca Saveria Nisia.

Dílo bylo zadáno k stoletému výročí Italského velvyslanectví v Praze v roce 2019. Předání bylo ale odloženo kvůli tragickým událostem, mezi kterými byla pandemie covidu-19. Autor díla, mladý umělec Adam Fejfar, byl vybrán v konkurzu uspořádaném mezi studenty Akademie výtvarného umění (Avu) v Praze. Socha zobrazuje dvě mytologická zvířata, jež jsou symbolem obou zemí: vlčice, která podle mýtu odkojila zakladatele antického Říma, a lev, který je od 13. století heraldickým symbolem Čech. Dílo bylo realizováno za podpory Generali České pojišťovny, jež je členem Italsko-české komory.

Na oplátku chce Česká republika darovat Itálii sochu jednoho z nejvýznamnější českých myslitelů, renesančního filozofa Jana Ámose Komenského. Socha má být umístěna v Římě.

Zdroj: www.vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

 

Loading…