Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.07.2016

Urbano Cairo získal téměř polovinu kapitálu RCS

Vydavatelství RCS, které vydává nejdůležitější italský deník Corriere della Sera, má od soboty nového hlavního akcionáře. Tím je nakladatelská skupiny Cairo Editore.

Nakladatel Urbano Cairo získal ve veřejné nabídce k odprodeji akcií 48,4% kapitálu nakladatelství RCS. Urbano Cairo tak zvítězil nad konkurenční nabídkou skupiny International Media Holding, kterou vytvořila skupina investorů sdružených kolem známého majitele investičního fondu Investindustrial Andrei Bonomiho  a průmyslníka Diega della Valle. Skupina získala jen 37,7%, byť na začátku vedla nad nabídkou Urbana Caira.

Urbano Cairo se dle svých slov chce zaměřit na rychlé zotavení společnosti RCS, která je silně zadlužena, a to jak skrze snížení nákladů tak skrze nové iniciativy. Další důležitou kapitolou bude zefektivnění současných aktivit. V tomto ohledu Cairo často zmiňuje případ cyklistického závodu Giro d'Italia, jehož pořadatelem je sportovní deník Gazzetta dello Sport, jež taktéž patří do skupiny RCS. „Je nepochopitelné, že Tour de France vynáší 110 milionů eur a Giro d'Italia jen 25,“ uvádí nakladatel.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: RCS Media Group

Loading…