Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.01.2017

Úspěšná tvář italského hospodářství

Deset významných úspěchů italského hospodářství. To je námět nedávno vydané zprávy italské nadace Symbola o některých, často opomíjených aspektech, italské ekonomiky.

Jak připomíná zpráva, italské hospodářství má silný průmyslový charakter. Přebytek zahraničního obchodu zpracovatelského průmyslu je pátým nejvyšším na světě a činí  téměř 104 miliard USD. Ještě lepšího výsledku dosahuje strojírenský průmysl, jehož přebytek je čtvrtým nejvyšším na světě (bezmála šedesát miliard amerických dolarů), či nábytkářský průmysl, kde je Itálie druhou nejúspěšnější zemí na světě. Celkově Itálie patří mezi lídry na světovém trhu v pětině všech kategoriích zahraničního obchodu.

Italské hospodářství se snaží být šetrné k životnímu prostředí. V evropském srovnání je tak Itálie druhou nejlepší z pěti největších evropských ekonomik, co do vypouštění CO2 a spotřeby fosilních paliv. Italská zelená ekonomika tvoří každoročně přes 190 miliard eur přidané hodnoty a zaměstnává čím dál více lidí. Itálie je také evropskou velmocí v oblasti biologického zemědělství. Dalším významným pilířem italské ekonomiky je kreativita a kultura. V tomto odvětví pracuje přes 1,5 milionu osob a jeho celková tvorba bohatství činí zhruba 250 miliard eur. Kultura a design navíc tvoří nezaměnitelnou tvář Itálie a její ekonomiky ve světě.

 

Zdroj: www.symbola.net

 

Zdroj fotografie: FCA

Loading…