Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.09.2021

V Brně je aktivní sdružení kosmických firem

V Brně působí již několik měsíců sdružení firem a institucí, jež se zabývají vývojem a výrobou technologií pro kosmické aktivity. Vznik Brno Space Clusteru podnítila společnost SAB Aerospace, která je členem Italsko-české komory.

V současnosti je členem sdružení více než desítka firem a institucí. „Průměrná česká kosmická firma má kolem dvaceti zaměstnanců,“ říká ředitel SAB Aerospace Petr Kapoun. „Pro velké zahraniční firmy je tudíž nepředstavitelné, aby taková firma dokázala vymyslet něco inovativního a pak to také vyrobit. Opak je ale pravdou,“ dodává. Podle Kapouna české kosmické společnosti již dokázaly, že dokáží pracovat na komplexních projektech s vysokým technologickým potenciálem.

Brno Space Cluster by měl firmám a institucím umožnit nabízet „systémová řešení“, například ve výběrových řízeních. Iniciativu přivítaly i místní úřady, například primátorka města Markéta Vaňková. Součástí clusteru je i brněnské Vysoké učení technické, které chystá jedinečný studijní program kosmické inženýrství.

Zdroj: Právo

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…