Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.05.2021

V České republice otevřou ode dneška hotely

Ode dneška, pondělí 24. května, mohou hotely v České republice znovu ubytovat osoby lidi i pro jiné účely kromě pracovních pobytů, tedy také pro cestovní ruch, ale pouze pro tuzemské účely, jelikož Ministerstvo zdravotnictví stále zakazuje rekreační cesty ze zahraničí. Uvolnění přichází po pěti měsících omezení činnosti.

Přistup do hotelů a dalších podobných zařízení je umožněn pouze klientům, kteří:

- podstoupili nejdéle 48 hodin před nástupem na ubytování buď PCR nebo antigenní test v odběrovém centru s negativním výsledkem. Tyto osoby se mohou ubytovat nejdéle na 7 dní a pokud chtějí pobyt prodloužit, musejí splnit tuto podmínku znovu, nebo si na místě udělat samotest s negativním výsledkem.

- Prošli alespoň první dávkou očkování proti onemocnění covid-19, přičemž od této dávky musí uběhnout nejméně 22 dní.

- Prodělali onemocnění covid-19, uplynula jim doba nařízené izolace a od prvního pozitivního PCR nebo POC antigenního testu neuběhlo více než 180 dnů.

Zařízení musí od svých hostů aktivně zjišťovat, zda splňují podmínky.

V ubytovacích zařízeních, je nutné mít ve všech společných prostorách nasazený respirátor např. FFP2 nebo vyšší.
Aby se jim podařilo čelit všem možným situacím, některé hotely se vybavily možností antigenního testování na místě. Generální ředitel hotelů NH Prague City e NH Collection Prague, jež jsou členy Italsko-české komory, Petr Nešpůrek uvedl České tiskové kanceláři, že jeho hotely uzavřely dohodu s nedalekým testovacím centrem, které budou doporučovat klientům. Hotely budou mít k dispozici také antigenní sady.

„Z našeho průzkumu je patrné, že letošní sezóna bude pravděpodobně ještě slabší, než byla ta loňská,“ uvedl předseda Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Podle průzkumu realizovaného mezi 400 firmami v ubytovacím odvětví čtvrtina z nich očekává méně hostů než před rokem. Většina hotelů má na léto rezervováno maximálně 40 procent kapacity. Rezervace přes 70 procent označila zhruba pětina zařízení.

Zhruba polovina hotelů měla otevřeno i během uzávěry, kdy bylo možné ubytovat jen hosty na pracovních cestách. Míra obsazenosti pokojů ale byla velice nízká – kolem deseti procent.

Více info: https://covid.gov.cz/situace/obchod-sluzby/ubytovani

 

Zdroj: www.ahrcr.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…