Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.07.2020

V Itálii byla prodloužena platnost opatření proti šíření nemoci Covid-19

Italská vláda se rozhodla prodloužit do 31. července opatření proti šíření nemoci Covid-19. Informoval o tom v Senátu ministr zdravotnictví Roberto Speranza.

Vláda se rozhodla prodloužit platnost všech opatřeních, jež přijala výnosem předsedy vlády dne 11. června. Zůstává v platnost povinnost nosit roušky v uzavřených prostorách přístupných veřejnosti, a to včetně barů a restaurací, a v hromadné dopravě. I nadále platí zákaz sdružování v otevřených prostorech, a to včetně parků a pláží, povinnost dodržovat bezpečnostní rozestupy. Do 31. července zůstávají uzavřeny noční podniky a diskotéky a také není možné pořádat veřejné slavnosti a veletrhy.

Některé novinky se týkají příjezdů ze zemích, jež nejsou členy Evropské Unie. Byl zaveden zákaz vstupu pro osoby, jež v posledních čtrnácti dnech pobývaly nebo jen projížděly těmito třinácti zeměmi: Arménie, Bahrein, Bangladéš, Brazílie, Bosna Hercegovina, Chile, Kuwait, severní Makedonie, Moldávie, Oman, Panama, Peru a Dominikánská republika. Seznam zemí může být aktualizován dle vývoje epidemiologické situace. Pro příjezdy z ostatních nečlenských zemí platí povinnost nastoupit čtrnácti denní karanténu.

 

Zdroj: www.salute.gov.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…