Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.11.2017

V Itálii má zaniknout třetina státních firem

V Itálii se chystá citelná redukce počtu státních a veřejných firem, kde drží podíl místní samosprávy. Zrušení či fúzi slibují Ministerstvo financí a Ministerstvo pro snížení byrokratické zátěže a veřejné správy.

Dle mimořádného auditu, který se dotkl přes deset tisíc institucí italské samosprávy, v Itálii existuje zhruba 4700 firem, kde instituce místní samosprávy drží podíl. Další tisícovka firem je pak vlastněna firmami, kde mají místní samosprávy podíl. Auditu se zúčastnilo přes osmdesát procent institucí místní samosprávy, nejvíce údajů ale chybí od radnic malých měst.

Podle pravidel stanovených novou reformou veřejné správy, by mělo zaniknout, sfúzovat či být odporáno přes 1500 těchto firem. Reorganizace se má týkat firem s malým obratem, společností, kde je více členů správní a dozorčí rady než zaměstnanců, a také podniků aktivních v sektorech, jež nesou vyhodnoceny jako oblasti veřejného zájmu. V případě, že by se místní samosprávy zdráhaly reorganizaci provést, hrozí jim pokuty či odebrání vlastnických práv v daných firmách.

 

Zdroj: www.funzionepubblica.gov.it

Zdroj fotografie: www.funzionepubblica.gov.it

Loading…