Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.05.2015

V Miláně začalo Expo 2015

V Miláně začala prvního května Všeobecná světová výstava Expo 2015. Výstava zůstane v lombardské metropoli otevřená do 31. října.

Zahajovacího ceremoniálu se účastnily vysocí zástupci italských institucí, včetně premiéra Mattea Renziho. “Na Expu chceme dokázat, že Itálie je hrdá na své tradice a kořeny, naše závratná minulost nás vyzívá také k tvorbě budoucnosti a ne jen k vzpomínkám,” uvedl italský premiér. Na zahájení výstavy poslal svůj pozdrav i Papež František, dle kterého “Expo je příležitostí ke globalizaci solidarity.” V první den výstavy navštívilo areál Expa dvě stě tisíc osob, a bylo prodáno celkově 11 milionů lístků z očekávaných 20 milionů návštěvníků.

Zahájení výstavy doprovázely demonstrace sociálních hnutí kritických k Expu a dalším velkým akcím, které dle protestujících představují neefektivní výdaje s minimálním střednědobým dopadem. Dalším terčem kritiky byly pracovní podmínky prekérních zaměstnanaců a stážistů na Všeobecné světové výstavě. V průběhu demonstracíh došlo k výtržnostem a zapálení několika luxusních automobilů.

Zdroj: Expo2015.org

Credit photo: Daniele Mascolo

Loading…