Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.02.2019

V Milánu vzniká nové kompetenční centrum pro Průmysl 4.0

V Milánu vzniká nové kompetenční centrum pro Průmysl 4.0, které propojí univerzitní výzkum s firemním vývojem. Projekt MADE odstartovalo Milánské učení technické (Politecnico di Milano).

Nové centrum MADE vznikne ve vysokoškolském kampusu Bovisa – Durando. Aktivity centra mají odstartovat od září 2019. Na ploše 2000 metrů čtverečních budou přítomné nejrozvinutější technologie pro automatizaci výrobních procesu ve zpracovatelském průmyslu. „Nové kompetenční centrum nabídne podnikům služby (od vzdělávání zaměstnanců po aplikovaný výzkum a technologický transfer), jež jim umožní se připravit na digitalizaci 4.0 výrobních procesů," říká předseda představenstva centra Ferruccio Resta.

Nové kompetenční centrum je výsledkem spolupráce mezi Milánským učením technickým a 39 průmyslovými firmami z Milána a celé Lombardie. Mezi iniciátory jsou lídři na trhu jako Adecco, Brembo, Bosch, Comau, Gi Group, Hitachi Rail, Kuka, Siemens či Whirlpool. Hlavní náplní centra však budou aktivity zaměřené na malé a střední firmy.

 

Zdroj: www.polimi.it

Zdroj: Politecnico di Milano

Loading…