Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.09.2016

V Praze proběhl benefiční večer na pomoc oblastem postižených zemětřesením

Včera, v úterý 20. září, proběhl v Italském kulturním institutu benefiční večer Praha pro střední Itálii 2016 na pomoc oblastem postižených zemětřesením z letošního 25. srpna. Výtěžek z akce bude věnován Úřadu Italské Civilní obrany.

 Na úvod večera vystoupili se svými pozdravy italský velvyslanec v Praze Aldo Amati, ředitel Italského kulturního institutu Giovanni Sciola a předseda Italsko-české obchodní a průmyslové komory Gianfranco Pinciroli. „Chci Vás osobně ubezpečit, že vybrané prostředky půjdou přímo na obnovu oblastí postižených zemětřesením,“ řekl italský velvyslanec Amati ohledně sbírky iniciované italským velvyslanectvím a Italsko-českou komorou.

Sbírku významně podpořila UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, člen Camic, při které je otevřen účet sbírky na podporu rekonstrukce oblastí postižených touto katastrofou. Banka se totiž rozhodla na pomoc tamnímu obyvatelstvu darovat 500.000 korun českých. „UniCredit je známá nejen jako významná italská a evropská banka ale také jako společnost, jež se velice zajímá o sociální oblast,“ uvedl Paolo Iannone, místopředseda představenstva banky.

V průběhu večera se podávaly těstoviny all'amatriciana, které pochází z obce Amatrice, která byla silně poškozena nedávným zemětřesením. Pokrmy byly servírované přítomným velvyslancem A. Amatim, ředitelem G. Sciolou, místopředsedou P. Iannonem a předsedou G. Pincirolim. Na konto přispěje také průvodkyně večera, známá moderátorka TV Nova, Michaela Šmídová, která se vzdala svého honoráře ve prospěch oblastí poškozených zemětřesení.

Večer uspořádaly Velvyslanectví Italské republiky v PrazeItalský kulturní institut, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora a Společnost Přátel Itálie.

Pro více informací o veřejné sbírce:

https://www.camic.cz/a3930-praga-per-il-centro-italia-2016/progetti.tab.it.aspx

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie:  UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia

 

Loading…