Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.12.2023

V Praze probíhá letošní ročník filmové přehlídky MittelCinemaFest

V pražském kině Lucerna probíhá do středy 6. prosince nejvýznamnější přehlídka italských filmů v České republice MittelCinemaFest.

MittelCinemaFest odstartoval ve čtvrtek 30. listopadu s pozdravy ředitele Italského kulturního institutu Vitta De Bellis. Přehlídku zahájil snímek Nekonečná neděle za přítomnosti režiséra Alaina Parroniho. Na programu je do středy devět filmů, které jsou výběrem děl začínajících režisérů i uznávaných tvůrců. „Filmy, které se představují letos, mají mimořádné obsazení, což potvrzuje obrovskou hodnotu herců, z nichž někteří jsou již známí místnímu publiku: od Toniho Servilla až po Valeria Mastandreu či Albu Rohrwacher či Valerii Bruni Tedechi,“ řekl ředitel Italského kulturního institutu De Bellis.

Festival podporují všechny hlavní italské instituce v ČR.  MittelCinemaFest pořádají Velvyslanectví Itálie v Praze, Italský kulturní institut, Cinecittà a kino Lucerna ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou, za podpory hlavního města Prahy. Mediální partneři: La Pagina, Progetto Repubblica Ceca, Radio 1, ČSFD - Česko-Slovenská filmová databáze, Echo 24 a expats.cz.

 

Zdroj a zdroj fotografie:  Italský kulturní institut

Loading…