Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.05.2023

V Praze se uskutečnila Valná hromada členů Italsko-české komory

V sídle Italsko-české obchodní a průmyslové komory se ve čtvrtek 18. května uskutečnila Valná hromada jejích členů. Zasedání se zúčastnil jako host také italský velvyslanec v Praze J.E. Mauro Marsili.

Předseda komory Danilo Manghi se ve svém proslovu zaměřil na ekonomickou situaci, ve které působí Komora i její členové. „Mysleli jsme, že žijeme ve světě jistot, a místo toho jsme zjistili, že vše může být najednou zpochybněno,“ uvedl Manghi. Poslední dva roky byly velmi náročné pro celou italsko-českou byznysovou komunitu kvůli faktorům, jako jsou vysoká inflace, výrazné posílení české koruny vůči euru či faktická stagnace různých ekonomických ukazatelů. Předseda zdůraznil, že Komora usiluje o ustálení své vnitřní struktury a ekonomické kondice, aby i nadále mohla poskytovat profesionální a kvalitní služby svým členům.

Generální tajemník Matteo Mariani představil aktivity uskutečněné v roce 2022 a ty, jež jsou na plánu pro letošní rok. Po pandemii komora obnovila celou řadu aktivit, například vysílání nákupčích na veletrhy, vyhledávání partnerů či prezenční akce. Členové pak projednali a schválili další body na pořadu dne, například účetní závěrku za letošní rok, zprávu auditorů čí návrh rozpočtu na letošní rok. Cílem Komory je dosáhnout po dvou letech ve ztrátě vyrovnaného rozpočtu v roce 2024.

Zdroj text: Camic

Foto: Dominik Kučera

Loading…