Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.12.2017

V Praze začal nový ročník festivalu MittelCinemaFest

Ve čtvrtek 30. listopadu začal v Praze MittelCinemaFest, festival italského filmu. Letos festival proběhne v třech nejdůležitějších českých městech, a sice v Praze, Brně a Ostravě.

Festival byl zahájen v pražském kině Lucerna promítáním film "Manželka a manžel" za přítomnosti režiséra Simoneho Godana. „Festival se dostal v Praze do svého pátého ročníku a je významným prostředkem pro šíření povědomí o italském filmu dnešních dnů“, uvedl ředitel Italského kulturního institutu v Praze, Giovanni Sciola. „Na festivalu budou představeny jedny z nejhezčích snímků, jež šly letos do distribuce. Ve srovnání s obdobím před deseti lety italský film zažívá nový rozkvět. Tvůrci a producenti se ve svých dílech záměrně vyhýbají zažitých klišé o Itálii“, dodal italský velvyslanec v Praze, Aldo Amati.  Po projekci filmu proběhla recepce organizovaná ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

MittelCinemaFest poběží v Praze, v kině Lucerna, až do pondělí 4. prosince. Pak se festival přesune do Ostravy (7. a 8. prosince, kino Luna) a do Brna (od 9. do 11. prosince, kino Lucerna). V úterý 5. prosince proběhne již tradiční koncert filmové hudby pod taktovkou dirigenta Waltera Attanasiho, který letos vybral hudby od skladatele Astora Piazzola.

Spolupracovali Velvyslanectví Itálie v Praze, Italský kulturní Institut, Istituto Luce Cinecittà – Filmitalia a Kino Lucerna v Praze, s Italsko-českou obchodní komorou ve spolupráci s Magistrátem HMP, UniCredit Bank, Ferrero, Il Mulino ristorante, Italian Business Center (IBC), Progetto Repubblica Ceca, La Pagina, Nadací Eleutheria, Hotel Alchymist a další.

Pro kompletní program festivalu: www.mittelcinemafest.cz

Zdroj fotografie: IKI

Loading…