Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.07.2021

V Praze začala výstava Dante Ipermoderno

V Praze začala výstava „Dante Ipermoderno – Ilustrace Dantových děl ve světě 1983 – 2021“, která reflektuje díla Danteho Alighieriho skrze ilustrace známých současných evropských umělců. Praha je mezi světovými metropolemi, kde se tato putovní výstava zastaví do 20. srpna.

Akce se uskutečnila k příležitosti 700. výročí smrti Danteho Alighieriho. V barokní kapli Italského kulturního institutu v Praze jsou vystavena díla pětice umělců – Paola Barbieriho, Moniky Beisner, Mimma Paladina, Toma Phillipse a Emiliana Ponziho. „Skrze různé výtvarné techniky a odlišné umělecké styly (umělci) nabízí takovou cestu v cestě Božské komedie,“ uvedl italský velvyslanec v Praze Francesco Saverio Nisio.

Projekt vymyslely Dantova společnost a Asociace Italianistů pod vedením kurátora Giorgia Bacciho a ve spolupráci s Marcellem Ciccutem a Albertem Casadeim. Výstavu podpořilo italské ministerstvo zahraničí. V Praze byla uspořádána ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou a vládní agenturou Enit pod záštitou pražské pobočky Společnosti Danteho Alighieriho.

Zdroj a zdroj fotografie: IIC Praga

Loading…