Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.07.2017

V Římě skončil mítink generálních tajemníku Italských obchodních komor v zahraničí

Od pondělí 3. do středy 5. července se uskutečnil v Říme 18. mítink generálních tajemníků Italských obchodních komor v zahraniční, který pořádal svaz Italských komor v zahraničí, Assocamerestero. Mítinku se zúčastnilo téměř osmdesát generálních tajemníků z různých částí světa.

Hlavními tématy třídenního mítinku byla podpora exportu italských firem a nové příležitosti spolupráce na projektech růstu na zahraničních trzích. „Všechna setkání byla velice konkrétní, takže jsme se dozvěděli, například,  mnoho zajímavých informacích o možnostech financování z evropských fondů či o nových příležitostech spolupráce s italskými kraji,“ uvádí generální tajemník Italsko-české komory Matteo Mariani, který se mítinku zúčastnil. Představitelé zahraniční komor se také zúčastnili jednání se subjekty, jež v Itálii vytváří projekty na podporu exportu, a sice s obchodními komorami, podnikatelskými asociacemi, pořadateli veletrhů, regiony, profesními sdruženími a dalšími.

V rámci mítinku byla probírána i témata související s vnitřním fungováním komor a se vztahy s italskými Ministerstvem hospodářského rozvoje. „S kolegy jsme si vyměnili dobré praktiky a praktické zkušenosti,“ vysvětluje Mariani. „Co se týče pozice hospodářských komor v zahraničí v ministerských plánech na podporu exportu, tak jsme nezaznamenali výraznější změny, zatímco současně pokračuje podle plánu reforma systému hospodářských komor v Itálii,“ dodává Mariani.

Třídenní mítink byl zakončen prezentací knihy věnované osobnosti bývalého předsedy svazu Assocamerestero a Italské obchodní komory v brazilském Sao Paolu, Edordovi Pollastrovi. Prezentace se zúčastnil, mimo jiné, předseda zahraničního výboru italského Senátu, Pierferdinando Casini, senátor Claudio Micheloni a poslanci Fabio Porta, Marco Fedi, Laura Garavini, Renata Bueno e Colomba Mongiello.

 

Zdroj: Italsko-česká komora

Zdroj fotografie: Assocamerestero

Loading…