Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.04.2017

V roce 2016 navštívilo ČR 31,1 milionů zahraničních turistů

Počet zahraničních turistů, již v loňském roce navštívili Českou republiku, prudce vzrostl. Ukazuje to průzkum zadaný agenturou CzechTourism.

Pode průzkumu vloni navštívilo ČR zhruba 31,1 milionů osob ze zahraničí, to je o 11,7 procent více než v roce 2015. Většinu, a sice 16,2 milionů osob, ale tvořili přeshraniční návštěvníci, jež v ČR nepřespali. Dalších 2,6 milionů osob ze zahraničí ČR jen projíždělo. Turistů, jež v zemi i přespali, tak bylo „jen“ 12,2 milionů osob. Na ně však připadl největší podíl celkových útrat zahraničních turistů v ČR, a sice  202 z celkových 228 miliard. Útraty zahraničních turistů meziročně vzrostly o deset procent.

První skupinou zahraničních turistů, již v ČR i přespali, byli Němci. „V průběhu let 2011 až 2016 postupně rostl podíl Italů, nyní patří Italům 2. příčka v návštěvnosti,” uvedla Markéta Voglová, ředitelka Institutu turismu. Zastavil se také propad turistů z Ruska, zatímco počty návštěvníků z dalších nadějných mimoevropských trhů, např. Čína či Jižní Koree, rostly.

 

Zdroj: www.czechtourism.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…