Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.08.2016

V roce 2017 se zdvojnásobí lety na Sicílii

V letní letecké sezóně roku 2017 bude z Prahy létat nový spoj se Sicílií. Oznámilo to Mezinárodní letiště Václava Havla v Praze a letecká společnost Ryanair.

Nový spoj začne létat 28. března 2017, kdy začne i letní letecká sezóna. Spoj bude obsluhován leteckou společností Ryanair, která z Prahy létá také do Milána a Říma. Spoj bude létat do Trapani dvakrát týdně, v úterý a v sobotu. Nová linka tak vznikne vedle již existujícího spoje Praha – Katánie.

Tím se posílí turistická nabídka Sicílie v ČR. „Otevření nové linky do Trapani je opravdu výbornou zprávou,“ říká honorární konzul České republiky v Palermu, Andrea Marchione. „I obyvatelé Palerma používají Trapani jako alternativní letiště, aby ušetřila na letištních poplatcích. Je to však velice moderní letiště se všemi druhy služeb, což z něho činní výborný začátek cesty po Sicílii.“

Nové spojení tak pokryje především západní část ostrova. Z Trapani je snadné se dostat do hlavního města Sicílie, Palerma, a do mnohých destinacích v okrese, například do měst Marsala a Erice, ale také do celého území Sicílie, které je poseto nádherou krajinou a památkami. „Jednou z destinací v okrese Trapani, kam čeští turisté jezdí v hojném počtu, je laguna Stagnone di Marsala,“ upozorňuje konzul A.Marchione. „Podmínky v laguně jsou totiž optimální pro provozováni kitesurfu, který je mezi Čechy oblíbeným sportem. To bylo vidět i na předchozím spoji Bratislava – Trapani, jehož velká část pasažérů byla tvořena českými nadšenci tohoto sportu. Nový spoj z Prahy tento cestovní ruch ještě posílí. Laguna je navíc přírodní rezervací a její nejznámější ostrov skýtá výjimečný archeologický areál bývalé fénické kolonie Mozia.“

Linka Praha - Katánie by měla posílit i cestovní ruch opačným směrem, do Prahy. „Trapani je již několik let regionálním hubem společnosti Ryanair. Obyvatelé tohoto města a jeho okolí tak mají k dispozici desítky letů do evropských měst za velice příznivou cenu. A využívají toho k návštěvě evropských metropolí,“ dodává A. Marchione.

Nový spoj je součástí investičního balíčku v Itálii oznámeného irskou leteckou společností. Ta by měla otevřít 44 nových pravidelných linek, díky kterým by se počet pasažérů přepravených z a do Itálie společností Ryanair měl zvýšit o tři miliony osob. Balíček byl oznámen poté, co vláda osvobodila regionální letiště od nemovitostní daně, a ENAV upravil své pravidla tak, aby byla možná podpora low-cost společnostem. „ To je největší investice, co jsme  v Itálii kdy udělali,“ řekl Ceo společnosti Michael O'Leary.

Letenky na spoj Praha – Trapani lze zakoupit na stránkách společnosti od pondělí 22. srpna.

Zdroj fotografie: Pixabay

 

 

Loading…