Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.02.2015

V sobotu odešel Michele Ferrero

V sobotu 14. února odešel ve věku 89 let známý piemontský podnikatel Michele Ferrero, hlavní jednatel stejnojmenné společnosti.

Michele Ferrero se narodil v městěčku Dogliano 26 dubna 1926, a byl hlavním strůjcem úspěchu společnosti Ferrero, kterou sdělil po svém otcovi Pierovi. Michelovi Ferrerovi se podařilu v průběhu několik málo desetiletí vytvořit z malého rodinného podniku úspěšnou mezinárodní společnost, která dnes zaměstnává na 34 tisíc osob a provozuje na dvacet výrobních závodů. A výsledkem nápadů Michela Ferrera jsou také některé světoznámé výrobky firmy, jako Nutella, která minulý rok oslavil padesát let na trhu, Tic-Tac, Vajíčka Kinder, Mon Chéri či Ferrero Rocher.

V posledních desetiletích se ze společnosti Ferrero stal symbol italského kapitalismu, a to díky známosti jejich produktů a specifická podnikové politice, která vždy odmítala jakékoliv finanční experimenty. Společnost tak vždy zůstala pevně v rukou rodiny Ferrero, a opakovaně odmítla vstup na burzu. Jedním ze symbolů této politiky podnikové odpovědnosti je také nadace Ferrero, která se stará o bývalé zaměsntnace společnosti, a pořádá kulturní a umlecké akce.

Zdroj: http://www.ansa.it/sito/notizie/economia/2015/02/15/ferrero-fieri-di-te.-grazie-michele_00269936-4211-4faa-be6e-63b254cbab9f.html

Loading…