Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.03.2017

V sobotu odstartuje běžecká sezóna RunCzech

V sobotu 1. dubna odstartuje běžecká sezóna projektu RunCzech, který vytvořil a řídí společnost Prague International Marathon, člen Italsko-české komory.

Prvním závodem letošní sezóny bude Sportisimo ½ Marathon, který se poběží v Praze. Závodu se má zúčastnit přes 11.500 běžců a nebudou chybět ani hvězdy sportu jako Roman Šebrle, vítěz zlaté medaile v desetiboji na Olympiádách v Athénách. Kvalitu závodu a zázemí certifikuje zlatá známka Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF). Kanál ČT Sport bude také vysílat přímý přenos ze závodu.

Půl maraton ale není jediným závodem RunCzech, jež se letos poběží v Praze. Dne 7. května se poběží již tradiční Volkswagen pražský maraton, 14. a 15. června bude uspořádána štafeta v parku Stromovka a šňůru ukončí 9. září závor Birell Prague Gran Prix. Tyto závody ukazují, jak těsná vazba existuje mezi běžeckými závody RunCzech a českou metropolí. „Praha se stala běžeckým velkoměstem i ve světovém měřítku a vzhledem k současné popularitě tohoto sportu je to něco, na co můžeme být pyšní,” řekla na tiskové konference RunCzech primátorka Adriana Krnáčová. Silnou spolupráci pak potvrdil i předseda Prague International Marathonu Carlo Capalbo: “Spolupráce s Prahou je pro nás velmi důležitá a těší mě, že společně šíříme dobré jméno Prahy po celém světě.”

 

Zdroj: www.runczech.com

 

Zdroj fotografie: RunCzech

Loading…