Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.05.2020

Valná hromada členů 2020 zaznamenala vysokou účast

Ve středu 27. května proběhla valná hromada členů Italsko-české obchodní a průmyslové komory. Valná hromada proběhla on-line, aby byla zajištěna co nejvyšší účast a bezpečnost členů.

V pozdravech pronesených na začátku Valné hromady byla zdůrazněna důležitost obnovy hospodářských aktivit a zahraničního obchodu mezi Itálií a Českou republikou. Italský velvyslanec v Praze, J.E. Francesco Saverio Nisio, zdůraznil, že do prvních měsíců roku 2020 zahraniční obchod mezi Itálií a Českou republikou pokračoval ve svém růstu. "Schopnosti Italů žijících v ČR a italsko-českých firem zajisté překonají dnešní nesnáze," popřál italský velvyslanec. "Čeká nás, pravděpodobně, velice hluboká recese, musíme se připravit ji ustát, abychom mohli provést restart se silným nasazením," uvedl předseda komory Gianfranco Pinciroli. Předseda Pinciroli také připomněl práci komory v posledních měsících, jejímž cílem bylo poskytnout členům relevantní informace skrze webové stránky, Newsletter a on-line akce, jichž se zúčastnilo přes tisíc osob.

Generální tajemník komory, Matteo Mariani, shrnul během valné hromady aktivity komory za loňský rok. Prodiskutovány byly také aktivity za letošní rok. Členové schválil účetní uzávěrku za rok 2019, kdy hospodaření komory skončilo v přebytku a rozpočet na rok 2020. V průběhu valné hromady byly také představeny výsledky výzkumu mezi členskými firmami o dopadu epidemie Covid-19 a nouzového stavu na jejich podnikatelské aktivity. Výsledky naleznete zde.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…