Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.12.2017

Vánoční Galavečer: Komora uzavírá rok s rekordním počtem členů

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora uzavřela rok 2017 Vánočním Galavečerem, který uspořádala ve čtvrtek 14. prosince v prestižních prostorech Paláce Žofín. Slavnostního večera, kterým provázeli moderátořiMichaela Šmídová a Libor Bouček, se zúčastnilo přes čtyři sta hostů z řad podnikatelů a členů komory. Dále se zúčastnili i významní představitelé českých veřejných institucí a podnikatelských asociací.

Galavečer se stal příležitostí pro bilanci končícího roku, jenž byl pro komoru mimořádně pozitivní. „Vloni jsem z tohoto pódia popíchl generálního tajemníka, když jsem mu řekl, že musíme zvýšit počet našich členů na 400. A v září, poprvé v naší historii, jsme tohoto výsledku dosáhli,“ připomněl předseda Italsko-české komory, Gianfranco Pinciroli. Ve svém úvodním pozdravu zmínil předseda Pinciroli i výborné výsledky české ekonomiky, jejíž míra růstu patří k nejvyšším v Evropě. „České hospodářství nás nepřestává příjemně překvapovat! Výsledky dosažené v roce 2017 jsou nadmíru dobré a my jsme hrdí na to, že hrajeme v této zemi aktivní roli. Rok 2018 bude pro Českou republiku zásadní a nová vláda bude mít velkou příležitost, a současně i velkou zodpovědnost, v rozhodnutích týkajících se některých klíčových otázek pro budoucnost této země,“ zdůraznil ve svém projevu Pinciroli.

Do roku 2018 vstupuje s nejlepšími předpoklady také zahraniční obchod mezi Českou republikou a Itálii, jehož obrat v roce 2017 směřuje, díky pětiprocentnímu růstu, k celkové hodnotě dvanácti miliard eur. „V rámci naší podpory italskému exportu Sistema Italia již plánujeme na příští jaro a léto významné akce, které nám umožní pokračovat na cestě vytyčené v průběhu letošního roku,“ uvedl ve svém pozdravu italský velvyslanec v Praze,Aldo Amati. „Ekonomická spolupráce mezi našimi zeměmi se týká nejrůznějších odvětví, od budování infrastruktury po obranný průmysl, od farmaceutického a nemocničního sektoru až po realitní odvětví. Není ale pochyb, že nové iniciativy na podporu exportu se musí zaměřit na průmyslovou automatizaci, robotiku a nové technologie. Po těchto odvětvích je v České republice poptávka a my se musíme snažit ji uspokojit růstem investic a vytvořením podmínek, jež by usnadnily vstup italských malých a středních podniků na český trh a podpořily investice českých společností v Itálii,“ dodal velvyslanec Amati.

Ve znamení dobrých bilaterálních vztahů se neslo i udělování Zlatých odznaků. Letos obdrželi nejvyšší ocenění Italsko-české komory náměstek ministra obrany, Tomáš Kuchta, „za neustálé úsilí projevované v nesčetných významných funkcích při tvorbě institucionálních a obchodních vztahů mezi Českou republikou a Itálií; za stálou podporu a hluboké přátelství prokazované italské podnikatelské komunitě v Praze,“ a generální ředitel Generali CEE Holdingu Luciano Cirinà “za významné působení v České republice a ve střední a východní Evropě, a za výrazné přispění k pozitivnímu obrazu a k upevnění italských podnikatelských aktivit v České republice a v celém regionu.“

Večer obohatilo hudební vystoupení umělců Terezy Štěpánkové a Lukáše Bařáka z Nachtigal Artists, kteří zazpívali státní hymny a slavné operní árie W. A. Mozarta. Vánoční galavečer uzavřela se skvělým show skupina mladých hudebníků z Rimini, HeartBreak Hotel Band, s živou hudbou inspirovanou 50tými a 60tými lety.

Vánoční Galavečer byl uspořádán za podpory hlavních partnerů Generali CEE HoldingUniCredit Czech Republic & Slovakia, hlavního sponzora Renomia, a sponzorů Brembo Czech, Fidelitas, Nová Mosilana, Všeobecná úvěrová banka – Intesa Sanpaolo, Axa Management Services, Atalian CZ, Brazzale Moravia, Cromodora Wheels, Ferrero Česká, Iveco Czech Republic, JKJ Investment, Mazars, OM Protivín, Sales Field Force, SIAD Czech, Tecnocap, Trafil Czech, CFH Group – Magniflex, Imofa, Tribase Networks. Komora také děkuje za podporu MČ Praha 1 a společnostem Karlovarské minerální vody, La cucina italiana, La Fattoria, De Longhi Praha, Paul's Bohemia Trading, Giancarlo L'Uomo Perfetto, Fiat Chryslers Automobiles ČR, Harazym a Grade Magazine.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Adam - Costey, Josef Mašek

 

 

 

Loading…